köşe yazıları

3 Ocak 2011 Pazartesi

Türkiye'nin Dijital Üssü Kuruluyor!

Türkiye’nin en büyük Ar-Ge ve inovasyon merkezlerinden birisi olması planlanan “Dijital Türkiye Üssü” için, İTÜ Maslak Kampüsü’nde düzenlenen imza töreni ile ilk adım atıldı. Törende, İTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin ile TÜBİSAD Başkanı Turgut Gürsoy “Dijital Türkiye Üssü”  projesi işbirliği protokolünü birlikte imzaladı. Törene ayrıca, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Dr. Tayfun Acarer, İTÜ bilgisayar ve Bilişim Fakültesi  Dekanı  Prof. Dr. Eşref Adalı ve TÜBİSAD Yönetim Kurulu Üyesi  Prof. Dr. Kemal Cılız katıldı. 

İTÜ ve TÜBİSAD eşgüdümüyle üniversite-sanayi işbirliğinin en önemli projelerinden birisi olarak hayata geçirilecek “Dijital Türkiye Üssü”, İTÜ İstanbul Maslak Kampüsü’nde 30 bin metrekare kapalı alana sahip olacak. Aynı proje kapsamında 6 bin metrekare kapalı alana sahip Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi inşaatı da gerçekleştirilecek. Böylece akademik dünya ile bilişim sanayinin önde gelen şirketleri arasında bir sinerji sağlanacak. Lokasyon, kullanım ve kiralama açısından çok avantajlı şartlara sahip olacak “Dijital Türkiye Üssü”, Türkiye’nin Ar-Ge ve inovasyonda önde gelen şirketlerini  aynı çatı altında birleştirecek.

İnovasyon, araştırma ve geliştirme (Ar-Ge) faaliyetlerinin yürütüleceği “Dijital Türkiye Üssü”, İTÜ öğrencileri başta olmak üzere üniversite öğrencilerinin teorik bilgilerini ticari yaşamda uygulama ve çalışma fırsatı bulabilecekleri bir merkez olacak. Fakülteyle Bilişim sektörünün önde gelen firmaları arasında doğrudan ilişki kurma olanağı doğacak. Böylece üniversitede eğitimlerinin günümüz iş ihtiyaçlarına uygunluğunu daha da geliştirme olanağı  atırılacak, İTÜ mezunları daha da donanımlı olarak iş dünyasına katılacaklar. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder