köşe yazıları

20 Ocak 2011 Perşembe

Bilgisayar Tarihi Müzesi: Gerçek Bir Tarih...


Eğer Bilgisayarla Son Birkaç Yılda Tanıştıysanız, Bu Haberde Görecekleriniz Sizi Çok Şaşırtabilir.

Haber: Bilgisayar Tarihi Müzesi: Gerçek Bir Tarih...
Bilgisayarların tarihi pek çok şaşırtıcı bilgi ile dopdolu. Bugün bilgisayarların ve akıllı telefonların geldikleri son noktaya ulaşıncaya kadar pek çok ara adım atıldı ve bu adımların pek çoğundan kullanıcıların büyük kısmının haberi bile yok. Fakat artık gündelik yaşantımızın vazgeçilmez bir parçası haline gelmiş olan bilgisayarlar her geçen gün insanlık için önemlerini bir adım daha arttırıyorlar. Bu durumda bilgisayarların ve daha geniş bir ifade ile teknolojinin bugününü anlamak için dününe bakmak da gerekiyor.

Bu amaçla açılmış olan Computer History Museum (Bilgisayar Tarihi Müzesi) baştan aşağıya yenilendi. insanlık tarihinin en önemli birkaç icadindan biri olarak kabul edilen bilgisayarların geçmişine yönelik aradığınız hemen hemen herşeyi bulabileceğiniz müzede, sadece teknolojik aygıtlar değil, bilgisayar tarihinde iz bırakan ünlü firma ve markalara dair önemli bilgiler de bulunuyor.

Yenilenen Bilgisayar Tarihi Müzesi Silikon Vadisi'nin tam kalbinde yer alıyor ama bu müzeyi gezmek için ABD'ye gitme imkanınız yoksa bile en azından sitesini ziyaret edebilir ve bu şaşırtıcı müze hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz. (Kaynak: Chip.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder