köşe yazıları

31 Aralık 2010 Cuma

Nintendo CEO'sundan 3D Uyarısı

Nintendo CEO'sundan 3D Uyarısı
Üreticiler 6 Yaş Altı Çocukların 3 Boyutlu Görüntüden Uzak Durmalarını Önerdi.

Dünyanın belli başlı konsol üreticilerinden Nintendo'nun CEO'su Satoru İwata yeni çıkaracağı "Nintendo 3ds" modeli için ürünü satın alacak kişileri uyardı. 

İwata yaptığı açıklamada 3 boyutlu görüntü verecek olan yeni konsolun 6 yaş altı çocuklariçin sakıncalı olabileceğini söyledi. 6 yaşına kadar henüz göz gelişimini tam olarak tamamlamamış çocukların bu Oyunları oynadıkları takdirde bazı sorunlarla karşılaşabileceğini söyleyen İwata bu yaştaki Oyuncuların konsolda yer alan bir seçenekleOyunu yine 2 boyutlu oynaması gerektiğini belirtti. 

İwata açıklamasında bu uyarının sadece çocuklar için olmadığını yetişkin insanların da kendini iyi hissetmediklerinde Oyunu bırakmasının faydalı olabileceğini söyledi. İwata,Oyunu oynayanlar sorun olduğunu hissetmeseler bile 30 dakikada bir Oyuna ara vermeleri gerektiğini belirtti. 
Bu gelişmeler üzerine konsol konusunda Nintendo'ya rakip olan ve gene 3d destekli birOyun konsolu çıkaracak Sony, yaptığı açıklamada ürünü satın alacak müşterilerin,çocuklarını Oyunu oynamadan önce doktor kontrolüne götürmelerinin faydalı olacağını söyledi. Ünlü teknoloji devi Samsung ise 3 boyutlu televizyonları seyreden hamile veçocukların kendilerini kötü hissettikleri anda seyretmeyi bırakmaları gerektiğini belirtmişti.

2 yorum:

  1. İlgili Kişiye;

    Backlink kontrol işlemimiz süresince, araçlarımız Web sitenizden gelen bazı linkler tespit etmiştir. Sitenizin içeriğini dikkatlice kontrol ettiğimizde Web sitemizle hiçbir bağının olmadığını farketmiş bulunmagit ktayız.
    Bu sebepten ötürü aşağıda görülen Oyungemisi.com linklerini kaldırmanızı rica ediyoruz.

    Söz konusu linkler;

    http://roneer82.blogspot.com/2010_12_01_archive.html
    http://roneer82.blogspot.com/2011_01_01_archive.html

    Zamanınızı bize ayırdığınız için çok teşekkür ederiz.

    İyi günler dileğiyle,

    Kaan Gürler

    YanıtlaSil
  2. Değerli Web Sitesi Yöneticisi,

    Geçen ay yaptığımız Backlink incelemelerimizde, şu anda sahibi olduğumuz Oyungemisi.com’ un sitenizde linkleri olduğunu tespit ettik. Size son 3 haftada 2 kere sitenizde bulunan linklerimizin kaldırılması için e-mail gönderdik. Yaptığımız son Backlink incelemelerinde gördük ki, sitenizde hala linklerimiz bulunmaktadır. Sizden ricamız, sitenizde bulunan linklerimizin 06.06.2013 tarihine kadar kaldırmanız. Bu tarihi vermemizin nedeni ise, Backlink kontrol çalışmasını tekrar o tarihte başlatacağız. Anlayışınız ve çabanız için şimdiden teşekkür ederiz. Altta sizin sitenizde bulunan Backlinklerimizin listesi bulunmaktadır.

    Linkler;

    http://roneer82.blogspot.com/2010_12_01_archive.html
    http://roneer82.blogspot.com/2011_01_01_archive.html

    Teşekkürler,

    Oyun Gemisi Yöneticisi.

    YanıtlaSil