köşe yazıları

25 Ocak 2011 Salı

Tarihin İş Arayan İlk Virüsü ile Tanışın!


Daha Önce Hiç Gömediğiniz Bir Virüs... Hem de Sizin İçin Bir İşe Başvurabilecek Kadar İddialı!

Haber: Tarihin İş Arayan İlk Virüsü ile Tanışın!
Virüsler, biz bilgisayar kullanıcılarının korkulu rüyalarının başında geliyor. Her geçen gün bir yenisini daha gördüğümüz bu zararlı yazılımlaragarip bir üye daha eklendi.

Automated Clearing House (ACH) olarak adlandırılan yeni teknik sayesinde, özellikle internet üzerinden iş başvuruşu kabul eden firmalar büyük tehlike altındalar. Sistemin çalışma mantığıysa gayet basit; bu zararlı yazılım internet üzerinden iş başvurusu alan firmalara, sanki doldurulmuş bir formmuşçasına yollanıyor. Bir kez firma tarafından kabul edildiği taktirde virüs aracılığı ile kullanıcının bütün bilgilerini ele geçirebilen ACH, kullanan kişiye, girdiğibilgisayardaki birçok veriye ulaşma şansı tanıyor.

Geçtiğimiz günlerde Amerika'da meydana gelen bir olayda, ufak çaplı bir şirkete yollanan iş başvurusu, şirketin tam 150.000 Dolar kaybetmesine sebep oldu. Firmanın bağlantılı olduğu banka hesaplarını çalan ve sonrasında para transferi yapan hacker'lar, ACH'in ne kadar da tehlikeli bir yazılım olduğunu net bir şekilde ortaya çıkardılar.

Bredolab Trojan'ı olarak bilinen virüs cinsinin bir farklı modeli olan ACH, aslında son altı aydır ortalıkta geziyordu. (Kaynak: Chip.com.tr)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder